Бижута и скъпоценни камъни

Изкуоуваме диаманти и брилянти

Благородните материали с минерален произход, се наричат скъпоценни и полускъпоценни камъни. Ние имаме интерес точно от скъпоценните камъни – диаманти и брилянти. По-долу може да намерите обяснени основните елементи, които влияят върху формирането на цената на диаманта.

Чистота

Под чистотата се разбира броя, позицията и големината на примесите, появяващи се по естествен път в диамантите, иначе казано колкото по-чист е един камък толкова по-скъп е. Идеалната полировка на диаманта позволява да видим уникалните свойства на диаманта като блясък, прозрачност и игра на светлината с всички цветове на дъгата. На изображението са представени 10 групи диамнти според тяхната чистота.

Форма

Това е фигурата, която очертава контурите на диаманта при фронтален преглед. Кръглата форма се смята за еталон, останалите са производни от нея. Изключително важна е симетрията, която влияе върху усещането за съвършена форма и показва нивото на майсторска обработка.

Диамантът се състои от корона, рундист и павилион. Всеки един от елементите се изработва по строго определени пропорции. При идеални съотношения на диаманта, светлината, която се пречупва и се разгражда вътре в диаманта се отразява от страните на павилиона и излиза през короната без да се губи, подчертавайки всички оптични свойства на диаманта.

Цвят

Цветът на диаманта е един от най-важните параметри определящи стойността му. Тук най-общо важи правило, че колкото по-безцветен е диаманта, толкова по-ценен е. За определяне на цветовете на диаманти се използват еталони, които обхващат цялата цветова гама от безцветни до наситено жълти и кафяви. Всеки един еталон се обозначава с латински букви от D до Z. Разликата между две съседни цветови групи може да е едва забележима, а разликата в цената ще бъде голяма.

Карат (Тегло)

Теглото на скъпоценните камъни се измерва в карати. Един карат е равен на една пета от грама. Важно уточнение е, че масата не е единствения определящ параметър в стойността на диаманта.

Как да търгувате с нас

w

Изпратете ни запитване

Пратете ни цената, която търсите и снимки на стоката, чрез Viber или What’s App

Оглед

Ако проявавяме интерес към стоката ще я купим след оглед на място в нашия магазин

[

Сделка

Ако цената, която предлагате ни удволетворява ще ви платим на място в брой